RIJBEWIJS MOTOR

Wil jij je motorrijbewijs halen, dan ben je bij Verkeersschool de Groen aan het juiste adres! Door onze ervaren instructeur wordt je veilig en met plezier naar je motorrijbewijs begeleid. Wij leiden op voor het A-rijbewijs. De minimum leeftijd om te starten voor de zware motor (A) is 21 jaar.

Als je voor je 24e het A-rijbewijs haalt, krijg je code 80 op je rijbewijs. Hiermee mag je rijden op een lichte (A1) en middelzware (A2) motor en een 3-wielige motor. De code vervalt 2 jaar na het behalen van je A-rijbewijs of als je voor die tijd 24 jaar wordt. Op het moment dat je voor het behalen van je A-rijbewijs het A2-rijbewijs al hebt, vervalt code 80 als je het A2-rijbewijs twee jaar bezit. Wanneer de code vervalt, mag je ook op een zware motor (A) rijden. Je hoeft daarvoor geen extra examen meer te doen. Als je nog geen 24 jaar bent, moet je wel een nieuw rijbewijspasje aanvragen bij de Gemeente. Doe je dat niet, dan vervalt de code 80 pas als je 24 jaar bent.


Try the bike

Eerst kennis maken met het motorrijden en zo kijken of dit iets voor je is? Maak dan een afspraak voor onze Try the bike. Voor slechts € 106,- krijg je een 2 uur durend programma met aansluitend een gesprek met de instructeur waarin hij je adviseert wat nodig is om veilig en snel je motorrijbewijs te halen.

Ook leuk: geef een Try the bike cadeau!


Wij vragen je het volgende zelf te verzorgen wanneer je bij ons komt lessen:

 • Een goedgekeurde motorhelm
 • Een broek die je benen volledig bedekt en beschermt
 • Een jas die jouw bovenlichaam en jouw armen volledig bedekt en beschermt
 • Schoenen die tenminste je enkels bedekken en beschermen

Moet je dit nog aanschaffen? Informeer bij je aanmelding naar een leuke aanbieding!


THEORIE

Voordat je de praktijkexamens voor de motor mag doen, doe je theorie-examen. Als je 17 jaar bent, mag je hiermee beginnen.
Het voorbereiden op het theorie-examen is bij ons mogelijk via een 3D online theorie cursus. Met deze cursus kun je (na inloggen) 4 maanden in de theorie en de 500 oefenvragen duiken, zodat je goed voorbereid naar het examen gaat. Naast de online cursus kun je via ons een ook theorieboek kopen of huren. 


Het theorie-examen duurt 30 minuten en bestaat uit 50 vragen waarvan je minimaal 44 vragen goed moet beantwoorden. De vragen gaan over verkeersregels en verkeersinzicht.


De Theoriebox!!

Naast onze 3D online cursus waarbij je een theorieboek kunt huren/kopen, hebben we nu ook de complete Theoriebox! Deze theoriebox bevat het theorieboek met QR-codes én een online kaart die gebruikt kan worden op de computer, op een tablet of op een smartphone.

De QR-codes geven toegang tot animaties, verdiepende stof en heel veel oefenvragen. De online kaart geeft 4 maanden toegang tot de volledige online theorie hoofdstuktoetsen, het oefenen van voorrangssituaties, een verkeersbordentrainer en eindeloos veel oefenexamens,


PRAKTIJK

De examens

Benieuwd hoe een praktijkexamen er aan toe gaat? Klik hier voor een video!

Het examen motorvoertuigbeheersing (AVB) bestaat uit 7 oefeningen op het examenterrein en duurt 20 minuten. Alle oefeningen tellen even zwaar. Uit ieder cluster is één oefening verplicht en uit de clusters twee tot en met vier doe je één oefening extra. Dus: vier verplichte en drie oefeningen die de examinator kiest. Je mag elke oefening bij een onvoldoende resultaat één keer overdoen.
Om te slagen moet je in totaal vijf van de zeven verschillende oefeningen succesvol afronden. Daarbij voer je in de clusters twee tot en met vier minimaal één oefening goed uit.
Laat de examinator op overtuigende wijze zien dat je de motor beheerst bij lage en hoge snelheid en dat je goed kunt remmen.


Cluster 1: achteruit parkeren. 

Cluster 2: langzame slalom, wegrijden uit parkeervak, denkbeeldige acht, stapvoets rechtdoor rijden, halve draai (links- of rechtsom). 

Cluster 3: uitwijkoefening, snelle slalom, vertragingsoefening. 

Cluster 4: noodstop, precisiestop, stopproef. 


Kijk voor meer informatie over het AVB-examen op de website van het CBR. 

Het examen verkeersdeelneming (AVD) start met het doen van een ogentest op het parkeerterrein. Als voorbereiding op de rit kan de examinator enkele vragen stellen over de motor. Bijvoorbeeld over het controleren van de banden of de remmen. De examenrit duurt ongeveer 35 minuten.
De examinator en rijinstructeur rijden in een auto achter je aan. De rijinstructeur zegt onderweg wat je moet doen via het ontvangertje in je helm. De examinator kijkt of je veilig en zelfstandig rijdt. Daarbij let hij onder meer op:

· kijkgedrag

· plaats op de weg

· toepassen van verkeersregels

· beheersing van de motor in het verkeer


Kijk voor meer informatie over het AVD-examen op de website van het CBR.


TARIEVEN

Bekijk hier de tarieven.AANMELDEN

Direct beginnen met rijles, klik dan hier

  Waarom Verkeersschool De Groen?

  Geen wachtlijsten
  1e les Gratis


  • Plezier en vertrouwen 
  • Ervaren instructeurs
  • Altijd een vaste instructeur 
  • Gegarandeerd 60 minuten rijles 
  • Transparante werkwijze
  • Keuze uit verschillende pakketten 
  • Theoriecursus online of zelfstudie