De Groen Verkeersschool Aanmelden Rijbewijs Motor - A

Basis pakket Rijbewijs Motor - A

€ 1450

Uitbreidingen op Basis pakket (meer informatie onderaan pagina)

Informatie over Praktijk

Het examen motorvoertuigbeheersing (AVB) bestaat uit 7 oefeningen op het examenterrein en duurt 20 minuten. Alle oefeningen tellen even zwaar. Uit ieder cluster is één oefening verplicht en uit de clusters twee tot en met vier doe je één oefening extra. Dus: vier verplichte en drie oefeningen die de examinator kiest. Je mag elke oefening bij een onvoldoende resultaat één keer overdoen.
Om te slagen moet je in totaal vijf van de zeven verschillende oefeningen succesvol afronden. Daarbij voer je in de clusters twee tot en met vier minimaal één oefening goed uit.
Laat de examinator op overtuigende wijze zien dat je de motor beheerst bij lage en hoge snelheid en dat je goed kunt remmen.

Cluster 1: achteruit parkeren. 

Cluster 2: langzame slalom, wegrijden uit parkeervak, denkbeeldige acht, stapvoets rechtdoor rijden, halve draai (links- of rechtsom). 

Cluster 3: uitwijkoefening, snelle slalom, vertragingsoefening. 

Cluster 4: noodstop, precisiestop, stopproef. 

Benieuwd hoe een praktijkexamen er aan toe gaat? Klik hier voor een video!
Kijk voor meer informatie over het AVB-examen op de website van het CBR. 

Het examen verkeersdeelneming (AVD)start met het doen van een ogentest op het parkeerterrein. Als voorbereiding op de rit kan de examinator enkele vragen stellen over de motor. Bijvoorbeeld over het controleren van de banden of de remmen. De examenrit duurt ongeveer 35 minuten.
De examinator en rijinstructeur rijden in een auto achter je aan. De rijinstructeur zegt onderweg wat je moet doen via het ontvangertje in je helm. De examinator kijkt of je veilig en zelfstandig rijdt. Daarbij let hij onder meer op:

 • kijkgedrag
 • plaats op de weg
 • toepassen van verkeersregels
 • beheersing van de motor in het verkeer

Kijk voor meer informatie over het AVD-examen op de website van het CBR.

Kosten praktijk:
Pakket 2024: 16 rijlessen + Examen AVB en AVD voor €1450,-

Losse prijzen:

 • Try the bike (2 uur) € 125,
 • Rijles 60 minuten € 66,50
 • Examen AVB € 156,-
 • Examen AVD € 250,50

Informatie over Theorie

Voordat je de praktijkexamens voor de motor mag doen, doe je theorie-examen. Als je 17 jaar bent, mag je hiermee beginnen.
Het voorbereiden op het theorie-examen is bij ons mogelijk via een 3D online theorie cursus. Met deze cursus kun je (na inloggen) 4 maanden in de theorie en de 500 oefenvragen duiken, zodat je goed voorbereid naar het examen gaat. Naast de online cursus kun je via ons een ook theorieboek kopen of huren. 

Het theorie-examen duurt 30 minuten en bestaat uit 50 vragen waarvan je minimaal 44 vragen goed moet beantwoorden. De vragen gaan over verkeersregels en verkeersinzicht.

Naast onze 3D online cursus waarbij je een theorieboek kunt huren/kopen, hebben we nu ook de complete Theoriebox! Deze theoriebox bevat het theorieboek met QR-codes én een online kaart die gebruikt kan worden op de computer, op een tablet of op een smartphone.

De QR-codes geven toegang tot animaties, verdiepende stof en heel veel oefenvragen. De online kaart geeft 4 maanden toegang tot de volledige online theorie hoofdstuktoetsen, het oefenen van voorrangssituaties, een verkeersbordentrainer en eindeloos veel oefenexamens.

Kosten theorie:

 • Theoriebox (online cursus & boek) € 65,-
 • Theoriecursus Online € 38,00
 • Theorie-examen € 63,00
 • Koop theorieboek € 24,95

Het theorie-examen is niet inbegrepen bij het praktijkpakket of bij de theoriecursus. Je kunt het theorie-examen door ons laten reserveren, maar je kunt dit ook zelf doen. Via www.cbr.nl; onder “Direct regelen” vind je ‘Theorie reserveren’. Hier wordt verder alles uitgelegd. Uiteraard kun je met vragen ook altijd bij ons terecht.

Aanmelden Rijbewijs

Aanmelding is gelukt, we komen z.s.m. bij u terug met aanvullende informatie.

Aanmelden Rijbewijs

Aanmelden Rijbewijs