Je scooterrijbewijs

Haal je bij De Groen

RIJBEWIJS SCOOTER Lessen

Bijna 16 jaar en geen zin meer om door weer en wind op je fiets naar school, de sport of je vrienden te rijden? Dan kun je bij Verkeersschool de Groen je bromfietsrijbewijs halen!

Vanaf 15½ jaar mag je al theorie-examen doen en vanaf je 16e kun je beginnen met rijlessen!
Onze ervaren instructeur leidt je veilig en met plezier op voor je praktijkexamen zodat je snel op je eigen scooter kunt rijden.

Praktijk

Vanaf 16 jaar kun je beginnen met de praktijklessen. Voordat je mag beginnen met praktijklessen moet je eerst geslaagd zijn voor het theorie-examen.

Praktijk prijzen:
Pakket 2024: 4 rijlessen + praktijkexamen voor €425,-

Losse prijzen:
-Rijles 60 minuten € 49,50
-Praktijkexamen € 229,00

Theorie

Als je 15½ jaar bent, mag je beginnen met theorie. Het voorbereiden op het theorie-examen is bij ons mogelijk via een 3D online theorie cursus. Met deze cursus kun je (na inloggen) 4 maanden in de theorie en de 400 oefenvragen duiken, zodat je goed voorbereid naar het examen gaat. Naast de online cursus kun je via ons een ook theorieboek kopen of huren.

Het theorie-examen duurt 30 minuten. Je krijgt vragen over verkeersregels en verkeersinzicht.

De Theoriebox!!
Naast onze 3D online cursus waarbij je een theorieboek kunt huren/kopen, hebben we nu ook de complete Theoriebox! Deze theoriebox bevat het theorieboek met QR-codes én een online kaart die gebruikt kan worden op de computer, op een tablet of op een smartphone.

De QR-codes geven toegang tot animaties, verdiepende stof en heel veel oefenvragen. De online kaart geeft 4 maanden toegang tot de volledige online theorie hoofdstuktoetsen, het oefenen van voorrangssituaties, een verkeersbordentrainer en eindeloos veel oefenexamens.

Kosten theorie:
-Theoriebox (online & boek) € 65,00
-Theoriecursus Online € 38,00
-Theorie-examen € 63,00

Scooterrijbewijs

4 Rijlessen + praktijkexamen
425
  • Lessen van 60 min
  • Degelijke scooters
  • Geen wachttijd

Waarom bij De Groen?

Al meer dan 1000 geslaagden veilig op de weg!

Veelgestelde vragen

Vanaf welke leeftijd mag ik beginnen met het Scooter rijbewijs?

Je mag starten met je scooterrijbewijs (AM) vanaf 15,5 jaar met theorie en vanaf 16 jaar mag je praktijklessen volgen en het praktijkexamen afleggen.

Het theorie-examen toetst je kennis over verkeersregels, verkeersinzicht en risico’s in het verkeer. Het is een belangrijke basis voor veilig scooter rijden.

Het aantal benodigde praktijklessen varieert per leerling, afhankelijk van je rijvaardigheid en ervaring. De gemiddelde leerling heeft genoeg aan 4 lessen.

Met een AM-rijbewijs mag je ook bromfietsen, snorfietsen en speed-pedelecs besturen, naast scooters.

Je AM-rijbewijs (scooterrijbewijs) is een rijbewijs categorie die onderdeel uitmaakt van je rijbewijs document en heeft dezelfde verloopdatum als je rijbewijs. Als het tijd is om je rijbewijs te vernieuwen, moet je dit doen bij de gemeente waar je ingeschreven staat. Er is geen noodzaak om opnieuw examen te doen voor de AM-categorie bij vernieuwing, tenzij je rijbewijs om specifieke redenen is ingetrokken of geschorst.

Aanmelden Rijbewijs

Aanmelding is gelukt, we komen z.s.m. bij u terug met aanvullende informatie.

Aanmelden Rijbewijs

Aanmelden Rijbewijs