Je taxi opleiding

Haal je bij De Groen

bij de groen Beschikbare taxi opleidingen

Verkeersschool de Groen verzorgt sinds 2004:

–   De Basisopleiding Taxichauffeur, wettelijk verplicht voor iedere beginnende taxichauffeur.
–   De Taxi Keurmerk trainingen, verplicht voor de TX certificering en eis in het bestek van opdrachtgevers.
–   Levensreddend handelen, eis in het bestek van opdrachtgevers.

Wilt u zich verder ontwikkelen als taxichauffeur, kunt u bij ons ook terecht voor de CCV diploma’s Doelgroepen en Sociale Vaardigheden. Deze worden niet geëist in het bestek van opdrachtgevers.

Onze instructeurs en opleider TX Keurmerk hebben ruime ervaring in de taxibranche en nemen deel aan de klankbordgroep Taxi van het CCV, waardoor wij altijd op de hoogte zijn van de laatste opleidingseisen.

Basisopleiding taxichauffeur

Wanneer je als taxichauffeur aan de slag wilt, dan is een opleiding hiervoor wettelijk verplicht. Bij Verkeersschool de Groen kun je de opleiding voor taxichauffeur volgen.

De opleiding bestaat uit 5 (woensdag)avonden theorie van 3 uur. Aansluitend doe je theorie-examen en praktijkexamen. Voorafgaande aan het praktijkexamen wordt een praktijkles gegeven.

Wij bereiden je op een prettige manier voor op het theorie- en praktijkexamen, waarbij je alles te weten komt op het gebied van veiligheid, sociale vaardigheden, rijstijl en wet- en regelgeving. Tijdens de praktijkles leren wij je hoe je op een professionele wijze een taxirit uitvoert.

De instructeurs van verkeersschool De Groen, hebben jarenlang ervaring in de taxibranche en nemen deel aan de klankbordgroep Taxi van het CCV, waardoor wij altijd op de hoogte zijn van de laatste opleidingseisen.

Cursussen worden gegeven in groepen van minimaal 6 personen en maximaal 15 personen.

Benieuwd hoe een praktijkexamen in zijn werk gaat? Bekijk dan dit filmpje.

Taxi keurmerk trainingen

Bij De Groen bieden we gespecialiseerde Taxi Keurmerk Trainingen aan, ontworpen om chauffeurs niet alleen te laten voldoen aan de wettelijke eisen, maar ook om hen te onderscheiden in de taxibranche. Onze trainingen richten zich op het bieden van uitmuntende service, veilig rijgedrag, en diepgaande kennis van de lokale geografie. Wij begrijpen dat het Taxi Keurmerk essentieel is voor het garanderen van kwaliteit en professionaliteit in het vervoer, en daarom zetten onze ervaren instructeurs zich in om elke cursist te voorzien van de vaardigheden en kennis die nodig zijn om uit te blinken. Sluit je aan bij De Groen en til je carrière als taxichauffeur naar een hoger niveau met onze Taxi Keurmerk Trainingen.

Levensreddend handelen

Als taxichauffeur ben je verantwoordelijk voor de veiligheid van je passagier(s). Dit betekent opletten in het verkeer en weten wat je moet doen in een eventuele noodsituatie.

Als je als taxibedrijf TX gecertificeerd bent, moeten je chauffeurs in het bezit zijn van het certificaat levensreddend handelen. Dit moet zijn afgegeven door een door het (o.a.) Oranjekruis erkende instelling of opleider. Het certificaat mag niet ouder zijn dan 2 jaar. Als de certificerende instelling een kortere periode voorschrijft, dan dient deze periode aangehouden te worden.

Taxi opleiding

Prijs op aanvraag
  • Moderne Auto
  • Geen wachtlijst
  • Ruime ervaring

Waarom bij De Groen?

Al meer dan 1000 geslaagden veilig op de weg!

Veelgestelde vragen

Wat zijn de vereisten om te starten met autorijlessen?

Je moet minimaal 16,5 jaar oud zijn om te starten met rijlessen en 17 jaar om het praktijkexamen af te leggen. Vanaf 17 jaar mag je rijden onder begeleiding van een coach tot je 18 bent.

De duur van een rijopleiding varieert per leerling. Gemiddeld hebben leerlingen tussen de 30 en 40 uur rijles nodig voordat ze klaar zijn voor het examen.

De kosten zijn afhankelijk van het aantal lessen dat je nodig hebt.

Ja, bij veel rijscholen, waaronder Verkeersschool De Groen, kun je de kosten voor de rijopleiding in termijnen betalen. Contact info@verkeersschooldegroen.nl voor de mogelijkheden.

Wij bieden speciale begeleiding voor leerlingen met rijangst of faalangst, met instructeurs die ervaring hebben in het ondersteunen van deze leerlingen om met hun angsten om te gaan en succesvol het rijexamen af te leggen.

Aanmelden Rijbewijs

Aanmelding is gelukt, we komen z.s.m. bij u terug met aanvullende informatie.

Aanmelden Rijbewijs

Aanmelden Rijbewijs