Verkeersschool de groen Aanmelden Rijbewijs Auto - B

Basis pakket Rijbewijs Auto - B

€2024

Uitbreidingen op Basis pakket (meer informatie onderaan de pagina)

Pakketkeuze
Contactgegevens

Informatie over Theorie

Vóórdat je praktijkexamen of een tussentijdse toets voor de personenauto (categorie B) kunt doen, moet je geslaagd zijn voor

het theorie-examen. Wanneer je 16 jaar bent, kun je beginnen met theorie. Het theorie-examen (30 minuten) bestaat uit drie onderdelen:

  • Gevaarherkenning: het herkennen van gevaar en wat je moet doen in een situatie.
  • Kennis: hier laat je zien dat je feiten en regels kunt herkennen en benoemen
  • Inzicht: hier laat je zien dat je regels kunt toepassen en juiste beslissingen kunt nemen


Het voorbereiden op het theorie-examen is mogelijk op de volgende manieren;

  • Theorie in 1 Dag: Haal je theorie in 1 dag bij de Groen!
    Dit is een complete eendagscursus op onze rijschool met aansluitend een Theorie-examen. Ook het vervoer naar de examenlocatie wordt door ons verzorgd!
  • Zelfstudie: Dit vraagt de nodige discipline!
  • Theoriebox: deze bevat een theorieboek B met QR codes en online kaart die is te gebruiken op pc, tablet of smartphone. De QR codes geven toegang tot animaties, verdiepende stof en heel veel oefenvragen. De online kaart geeft 4 maanden toegang volledige online theorie B, hoofdstuktoetsen, eindeloos veel oefenexamens, het oefenen van voorrangssituaties en een verkeersbordentrainer. Deze box is zeer uitgebreid en meer aangepast aan “deze tijd”.
  • Theorie Online: deze cursus loopt parallel met het theorieboek en bestaat uit twee onderdelen: leren en oefenen. De theorie bestaat uit honderden 3D animaties, waarbij een stem de uitleg geeft. Zo wordt visueel weergegeven wat de wetsteksten inhouden. Ook de examens kun je oefenen met deze cursus


Kosten theorie

Theorie in 1 dag € 175,00
TheorieBox (online cursus & boek) € 65,00
Theoriecursus Online € 44,50
Theorie-examen € 63,00
Koop theorieboek € 24,95

Het theorie-examen is niet inbegrepen bij ons rijlespakket of bij de theoriecursus (enkel bij theorie in 1 dag). Je kunt het theorie-examen door ons laten reserveren, maar je kunt dit ook zelf doen. Via www.cbr.nl; onder “Direct regelen” vind je ‘Theorie-examen reserveren’. Hier wordt verder alles uitgelegd. Uiteraard kun je met vragen altijd bij ons terecht. Let wel op dat je via de site van het CBR reserveert. Als je CBR googelt, kun je op een site van een rijschool terechtkomen, die erg veel lijkt op de site van het CBR. Via zo’n site het theorie-examen reserveren is vaak een stuk duurder en eenmaal gereserveerd, kun je niet meer annuleren.

Aanmelden Rijbewijs

Aanmelding is gelukt, we komen z.s.m. bij u terug met aanvullende informatie.

Aanmelden Rijbewijs

Aanmelden Rijbewijs