Je autorijbewijs

Haal je bij De Groen

schakel of automaat Auto rijbewijs

Bij Verkeersschool De Groen begrijpen we hoe belangrijk het is om helderheid te hebben over de kosten die verbonden zijn aan het behalen van je Rijbewijs B. Daarom bieden we competitieve en transparante tarieven die de kwaliteit en waarde van onze rijopleidingen weerspiegelen. Of je nu voor het eerst leert rijden of je vaardigheden opfrist, onze tarieven zijn ontworpen om je een duidelijk pad naar succes te bieden zonder verborgen kosten.

Wij geloven dat kwalitatief onderwijs toegankelijk moet zijn voor iedereen, en onze prijsstelling reflecteert deze filosofie. Met een verscheidenheid aan lespakketten kunnen wij elke leerling voorzien van een opleiding op maat, afgestemd op hun specifieke behoeften en tempo. Onze pakketten zijn zorgvuldig samengesteld om de beste voorbereiding op het rijexamen te bieden, zodat jij met vertrouwen en de nodige kennis je rijbewijs B kunt halen.

Bekijk hieronder onze uitgebreide lijst met opties en tarieven voor het behalen van je rijbewijs B bij Verkeersschool De Groen in West-Brabant, en ontdek waarom wij de topkeuze zijn voor toekomstige bestuurders die waarde hechten aan kwaliteit en duidelijkheid.

Een rijbewijs heb je voor de rest van je leven. De keuze voor een rijschool is heel persoonlijk. Kies daarom voor kwaliteit tegen een goede prijs. Hieronder vind je informatie over onze rijopleiding B.

Plezier en vertrouwen vinden wij erg belangrijk tijdens je rijopleiding, daarom schenken wij daar extra veel aandacht aan! Alle vorderingen worden op een persoonlijke vorderingenkaart bijgehouden Deze kun je altijd inzien via de Rijbewijsapp. Je weet hierdoor precies hoever je al bent in je rijopleiding en betaal je dus geen les te veel. Door dit systeem houden we nog beter
overzicht op je vorderingen in je rijopleiding en kunnen we jouw wensen hierop ook afstemmen.

Praktijk

Rijles Auto Praktijkboek
In onze rijlespakketten zit onder andere het praktijkboek. Dit is een boek boordevol uitleg over de ‘doe-kant’ van het autorijden met praktische tips en informatie om goed voorbereid de auto in te stappen. Het hele boek zit vol met QR-codes die je na elk onderwerp kunt scannen voor een 3D animatie die de uitleg in het boek verder ondersteund. Ook bevat het boek een unieke code die 6 maanden onbeperkte toegang geeft tot een complete online 3D Praktijkbegeleidingscursus, geheel ingesproken en geanimeerd.

Tussentijdse Toets (TTT)
“Hoe ver ben ik al gevorderd voor het praktijkexamen?”
Ongeveer op driekwart van je rijopleiding kun je bij het CBR een Tussentijdse Toets doen. Deze toets is een rijtest die verloopt als een echt examen. Het is een goede manier om alvast te wennen aan het rijexamen en om eventuele
nervositeit weg te nemen. De examinator geeft je ook advies waar je nog aan kunt werken voor je praktijkexamen.

De Tussentijdse Toets is niet verplicht, maar in de praktijk blijkt dat de slagingskans enorm toeneemt als je deze rijdt.

Tarieven praktijk
30 Lessen + praktijkexamen nu voor €2024,-!

Betaling van het pakket in 4 termijnen is mogelijk. Hiervoor brengen wij éénmalig € 15,- administratiekosten in rekening.

“Losse” prijzen:
• Losse rijles € 62,-
• Tussentijdse Toets € 245,-
• (her)praktijkexamen € 245,-
*Prijzen geldig t/m 31-12-2024

Theorie

Vóórdat je praktijkexamen of een tussentijdse toets voor de personenauto (categorie B) kunt doen, moet je geslaagd zijn voor

het theorie-examen. Wanneer je 16 jaar bent, kun je beginnen met theorie. Het theorie-examen (30 minuten) bestaat uit drie onderdelen:

 • Gevaarherkenning: het herkennen van gevaar en wat je moet doen in een situatie.
 • Kennis: hier laat je zien dat je feiten en regels kunt herkennen en benoemen
 • Inzicht: hier laat je zien dat je regels kunt toepassen en juiste beslissingen kunt nemen


Het voorbereiden op het theorie-examen is mogelijk op de volgende manieren;

 • Theorie in 1 Dag: Haal je theorie in 1 dag bij de Groen!
  Dit is een complete eendagscursus op onze rijschool met aansluitend een Theorie-examen. Ook het vervoer naar de examenlocatie wordt door ons verzorgd!
 • Zelfstudie: Dit vraagt de nodige discipline!
 • Theoriebox: deze bevat een theorieboek B met QR codes en online kaart die is te gebruiken op pc, tablet of smartphone. De QR codes geven toegang tot animaties, verdiepende stof en heel veel oefenvragen. De online kaart geeft 4 maanden toegang volledige online theorie B, hoofdstuktoetsen, eindeloos veel oefenexamens, het oefenen van voorrangssituaties en een verkeersbordentrainer. Deze box is zeer uitgebreid en meer aangepast aan “deze tijd”.
 • Theorie Online: deze cursus loopt parallel met het theorieboek en bestaat uit twee onderdelen: leren en oefenen. De theorie bestaat uit honderden 3D animaties, waarbij een stem de uitleg geeft. Zo wordt visueel weergegeven wat de wetsteksten inhouden. Ook de examens kun je oefenen met deze cursus


Kosten theorie

Theorie in 1 dag € 175,00
TheorieBox (online cursus & boek) € 65,00
Theoriecursus Online € 44,50
Theorie-examen € 63,00
Koop theorieboek € 24,95

Het theorie-examen is niet inbegrepen bij ons rijlespakket of bij de theoriecursus (enkel bij theorie in 1 dag). Je kunt het theorie-examen door ons laten reserveren, maar je kunt dit ook zelf doen. Via www.cbr.nl; onder “Direct regelen” vind je ‘Theorie-examen reserveren’. Hier wordt verder alles uitgelegd. Uiteraard kun je met vragen altijd bij ons terecht. Let wel op dat je via de site van het CBR reserveert. Als je CBR googelt, kun je op een site van een rijschool terechtkomen, die erg veel lijkt op de site van het CBR. Via zo’n site het theorie-examen reserveren is vaak een stuk duurder en eenmaal gereserveerd, kun je niet meer annuleren.

Auto rijbewijs

30 Rijlessen
2250
2024
 • Gratis Proefles
 • Lessen van 60 min
 • Moderne auto's
 • Schakel of Automaat

Waarom bij De Groen?

Al meer dan 1000 geslaagden veilig op de weg!

Veelgestelde vragen

Wat zijn de vereisten om te starten met autorijlessen?

Je moet minimaal 16,5 jaar oud zijn om te starten met rijlessen en 17 jaar om het praktijkexamen af te leggen. Vanaf 17 jaar mag je rijden onder begeleiding van een coach tot je 18 bent.

De duur van een rijopleiding varieert per leerling. Gemiddeld hebben leerlingen tussen de 30 en 40 uur rijles nodig voordat ze klaar zijn voor het examen.

De kosten zijn afhankelijk van het aantal lessen dat je nodig hebt.

Ja, bij veel rijscholen, waaronder Verkeersschool De Groen, kun je de kosten voor de rijopleiding in termijnen betalen. Contact info@verkeersschooldegroen.nl voor de mogelijkheden.

Wij bieden speciale begeleiding voor leerlingen met rijangst of faalangst, met instructeurs die ervaring hebben in het ondersteunen van deze leerlingen om met hun angsten om te gaan en succesvol het rijexamen af te leggen.

Aanmelden Rijbewijs

Aanmelding is gelukt, we komen z.s.m. bij u terug met aanvullende informatie.

Aanmelden Rijbewijs

Aanmelden Rijbewijs